Догори
13.04.2012

Х Міжнародний PR-фестиваль зібрав сотні піарників з усього світу

6–7 квітня у Пущі-Водиці під Києвом відбулася одна з найочікуваніших подій року в галузі маркетингу та зв'язків із громадськістю – Х Міжнародний PR-фестиваль. Унікальність цього заходу полягала в його мультиформатності: прямі відеовключення з різних країн і трансляція онлайн в інтернет-мережі дали змогу значно розширити аудиторію фестивалю. Загалом слухачами доповідей та учасниками дискусій як безпосередньо в залі, так і за допомогою сучасних засобів зв'язку змогли стати майже 300 провідних фахівців PR-індустрії з України, Росії, Білорусі, Грузії, Казахстану, Великої Британії, Болгарії, США та країн Балтії.

«Як ми й очікували, фестиваль зібрав під своїм крилом сотні найуспішніших представників не лише PR-індустрії, а й суміжних галузей – маркетинг, журналістика, соціологія, IT-сегмент тощо. Свою зацікавленість у підтримці фестивалю висловили десятки компаній, і ми їм дуже вдячні за допомогу, надану в організації такого масштабного заходу», – наголосила Олена Дерев'янко, віцепрезидентка Української PR-Ліги, співзасновниця Агентства PR-Service (компанія – організаційний партнер фестивалю).

З її слів, учасникам Х Міжнародного PR-фестивалю за два дні роботи галузевого форуму вдалося дуже плідно попрацювати. Було заслухано близько 35 доповідей, зокрема і від таких визнаних «гуру» своїх напрямів, як Дмитро Олтаржевський (PR-директор компанії Global Spirits – ТМ «Хортиця»), Колет Балу (президент британської агенції Balou PR), Ігор Мінтусов (віцепрезидент Російської асоціації зв'язків із громадськістю), Денис Богуш (президент Bohush Communication), Світлана Лобко (президентка Асоціації івенторів України), Сергій Чуєв (голова правління Спілки дизайнерів України) та багато ін.

Крім того, Х Міжнародний PR-фестиваль ознаменувався низкою резонансних заходів-сателітів. У перший день професійного форуму, зокрема, таким заходом стала панельна дискусія, у ході якої представники PR-агентств та PR-менеджери від клієнтських компаній змогли поставити один одному низку наболілих питань. Наприклад, про прозорість методів оцінювання ефективності роботи аутсорсингових агентств та про «чесні» тендери, які для клієнта організовують внутрішні фахівці зі зв'язків із громадськістю.

Під час другого дня фестивалю великий інтерес з боку учасників було забезпечено круглому столу на тему політичного PR, модератором якого став Андрій Куликов – знаменитий журналіст і ведучий токшоу «Свобода слова» на телеканалі ICTV. Він обговорив із провідними політичними експертами України, Росії та Латвії майбутню виборчу кампанію до Верховної Ради України. Учасники круглого столу обговорили специфіку ведення передвиборних перегонів в умовах наростаючих протестних відносин суспільства, про наслідки відродження «мажоритарки», а також про те, як у світлі подій, що відбуваються, на нашу країну реагує Європа і світ.

Організатори фестивалю звертають увагу на той факт, що всі учасники заходу у Пущі-Водиці зможуть ще раз насолодитись найцікавішими моментами у процесі перегляду документального фільму, що готується за підсумками форуму-2012. «Цей проєкт люб'язно реалізують наші партнери з PolitPR, за що ми їм безмежно вдячні» – коментує Олена Дерев'янко. Коли фільм буде знято, посилання на нього викладуть на офіційному сайті фестивалю, а також на «фестивальних» сторінках у соціальних мережах. Там само буде розміщено бланк опитування, що проводить ініціатор заходу Українська PR-Ліга за участі Центру «Українська соціологічна спілка».
Оргкомітет Х Міжнародного PR-фестивалю щиро дякує учасникам, доповідачам, волонтерам фестивалю, а також шановним партнерам, до яких, окрім PolitPR, увійшли понад 30 компаній, що представляють різні галузі та різні країни.
Зокрема, міжнародними партнерами заходу стали The International Institute for Quality in Public Relations та Інститут громадських зв'язків (Білорусь).
• Організацію події забезпечило Агентство PR-Service.
• Відеоконференцзв'язок забезпечила компанія TrueConf Ukraine.
• Допомогу в організації діалогу з іноземними доповідачами надав Міжнародний центр освіти та перекладу «Ukraina-Svit».
• Абсолютний партнер фестивалю – бренд «Хортиця».
• Водний партнер фестивалю – торгова марка «Моршинська».
• Генеральний медіапартнер – «Український медіа-холдинг» (видання «Комсомольська правда», «Фокус», «Кореспондент»). Також висвітленню події допомогли такі популярні ЗМІ, як журнал «Публічні люди», інтернет-портали «Обозреватель» та Most.ua, інформаційні агенції RegioNews та Kievpress, радіо «Київ FM», газета «Вечірній Київ», медіахолдинг «Фраза», бізнес-пошукова система "Компас Україна".
• Генеральним телевізійним партнером став UBR – «Український бізнес ресурс» (ESGroup).
• Генеральний інтернет-партнер – агентство «РБК-Україна».
• Серед галузевих медіаресурсів допомогу в інформаційній підтримці фестивалю надали портали Reklamaster.com, ProPR, Sovetnik.ru, а також журнали «Новий маркетинг» і «Маркетинг та реклама».
• Флористичним співорганізатором стала дизайн-студія «Акварель».
• Молодіжний сектор було представлено Всеукраїнським студентським конкурсом PR-проєктів «Золотий компас».
• Промопартнерами події стали Асоціація українських банків, Український національний комітет міжнародної торгової палати, Асоціація інвенторів України, Спілка дизайнерів України, Американська торгова палата, Bohush Communications.

Олена Дерев'янко: «Ми хочемо подякувати всім учасникам – за їхню відданість спільній справі, усім доповідачам – за нові знання та враження, партнерам – за те, що вони у нас є, волонтерам – за їхню допомогу та підтримку. Загалом усім, для кого два фестивальні дні та кілька місяців підготовки до цієї події стали важливою частиною їхнього життя. І нашого також! Щиро всім дякую! Сподіваємося, що і наступного року фестивальна команда буде такою ж згуртованою, а учасники – такими ж захопленими та цікавими. Тим паче, що ми вже розпочинаємо підготовку Фестивалю-2013 та готові прийняти «на борт» усіх небайдужих колег, яким цікавий наш проєкт. Приєднуйтесь!»

http://pr-festival.com.ua/ru/news/h-mezhdunarodnyj-pr-festival-sobral-sotni-piarshhikov-so-vsego-mira


Теги: